“Київська пектораль” в номінації “Подія року”

Найближчі вистави

27 березня відбулася церемонія вручення 30-ї театральної премії "Київська пектораль". Цьогоріч її вручали тільки у трьох номінаціях — "За особистий внесок", за "Подію року" та "Спеціальну премію".

"Подією року", на переконання організаторів премії, є те, що 19 київських театрів із вересня розпочали повноцінну роботу.

"Театр не просто оговтався, а став на ноги, душею заговорив, нервами включився в ту ситуацію, в якій ми опинилися", — зазначив директор Департаменту культури КМДА Сергій Анжияк.

Ігор Гулий в числі інших отримав премію, як директор-художній керівник Київського академічного театру ляльок, за те, що наш театр одним з першим знову відкрив двері для глядачів, а до моменту відкриття продовжував роботу “на виїзді”, даючи благодійні вистави у лікарнях, в бомбосховищах, дитячих таборах, тощо.

“За цей здобуток я маю дякувати також і моїй команді. Всім тим акторам, творчому колективу, адміністрації, хто не покинув Київ і разом зі мною шукав способів продовжувати роботу та нести радість дітям та дорослим” - прокоментував вручення Ігор Гулий.