27 листопада - всі разом застрибуємо на "Човен, що казок повен"

Найближчі вистави

27 листопада наші глядачі мають унікальну нагоду переглянути виставу Рівненського академічного обласного театру ляльок - "Пливе човен казок повен".  Показ спектаклю відбуватиметься в рамках Другого всеукраїнського театрального фестивалю-премії "ГРА". Ця вистава увійшла до лонг-листа фестивалю і бореться за перемогу в номінації «За найкращу виставу для дітей».

На власні очі це казкове дійство бачила член експертної ради фестивалю-премії Алла Підлужна: «Експертні стежки фінального перегляду вистав, які потрапили до лонг-листа фестивалю ГРА, привели гарячим червневим днем у Рівне. До Театру ляльок. Тут передбачалося "поплисти" у казковому човні на виставі "Пливе човен, казок повен". Рівненський Театр ляльок вперше потрапив до високого рейтингу Фестивалю ГРА, хоча ця вистава вже отримала престижні нагороди іншого Фестивалю -  "Прем"єри сезону" (2018) серед українських театрів ляльок в номінаціях - Кращий режисерський дебют, Краща вистава для сімейного перегляду, Кращий акторський ансамбль.

Режисер-дебютантка Олена Ткачук вирішила побудувати дійство на матеріалі народних казок "Вовк і семеро козенят", "Ворон і яблуня", "Горщик каші", об’єднавши їх однією сюжетною лінією і поклавши на фольклорний матеріал рівненського Полісся. Казки весело й дотепно, у вигадливих образних декораціях та з колоритними ляльками, зіграли три актриси в образах бабусь. Акторське виконання вражало органічним трактуванням образів, чудовим співом народних пісень. Задоволені були і  маленькі, і дорослі глядачі. А у фіналі, коли актриси-бабусі запросили станцювати разом з ними поліський танок "Печоноє порося", на сцену вибігло багато дітей, вони із задоволенням плигали й кружляли. Окрім бажання танцювати під запальну музику, діти були заохочені цукерками, що їх роздавали добрі бабусі! І я цукерку отримала, шкода, що не потанцювала!»*.

* текст взято зі статті видання ЧаРівне 

Отже, всі на борт!